Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g30g14kcal0.9g1.2g0.6g0g
Siirappi 13g38kcal0g9.3g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 4.9g15kcal0.4g2.7g0.1g0.7g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g5.8g20kcal0.8g3.8g0.2g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 19g67kcal2g13.6g0.2g0.7g
Hiiva, 50g3g1.8kcal0.4g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)7.2g27kcal0.8g5.5g0.2g1g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)4.5g11kcal0.7g1.5g0.3g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana175g388kcal12g75.2g3.2g8g
Valittu annoskoko88g194kcal6g37.6g1.6g4g
Annoskoko puolitettuna44g97kcal3g18.8g0.8g2g
Arvot/100g100g221kcal6.8g42.9g1.8g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183