Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)16g4.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)44g11kcal0.4g2.4g0g0.6g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Oliiviöljy 2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana176g88kcal1.4g7g5.8g2g
Valittu annoskoko88g44kcal0.7g3.5g2.9g1g
Annoskoko puolitettuna44g22kcal0.4g1.8g1.5g0.5g
Arvot/100g100g50kcal0.8g4g3.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471