Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 50g362kcal0.6g0.2g40.5g0g
Sokeri 100g405kcal0g99.6g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g249g162kcal27.4g10.5g0.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai179g628kcal21.5g127.4g3.8g5.4g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g249g85kcal0.5g17.7g0.7g4.5g
Siirappi 25g75kcal0g18.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8g29kcal0.3g6.3g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1740g3524kcal101.6g568g92g19.8g
Valittu annoskoko870g1762kcal50.8g284g46g9.9g
Annoskoko puolitettuna435g881kcal25.4g142g23g5g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175