Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 126g49kcal4.1g3.5g1.9g0g
Hiiva 31g23kcal4.1g0.3g0.1g2.2g
Hunaja 25g83kcal0.1g20.3g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 138g197kcal17.3g0.4g14.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 245g841kcal25g171.5g2.9g8.6g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala163g523kcal24.5g96.4g4.2g16.3g
Margariini 60%, keskiarvo 126g669kcal0.4g0.4g75.4g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g13g8kcal0.4g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1740g4785kcal151.8g585.6g203.6g54.2g
Valittu annoskoko870g2392kcal75.9g292.8g101.8g27.1g
Annoskoko puolitettuna435g1196kcal38g146.4g50.9g13.6g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=457116