Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2663g1225kcal85.2g127.8g40g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g320g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.6g0g0g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2131g7311kcal217.1g1491.5g25.6g74.6g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)3196g11186kcal383.5g2205.3g60.7g159.8g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g320g2877kcal0g0g319.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17408g45544kcal1371.6g7734.4g891.8g468.8g
Valittu annoskoko8704g22772kcal685.8g3867.2g445.9g234.4g
Annoskoko puolitettuna4352g11386kcal342.9g1933.6g223g117.2g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235481