Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3198g649kcal19.2g121.5g9.6g44.8g
Sipuli (kuorittu)959g259kcal12.5g46g1.9g16.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2558g4247kcal486g0g255.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g959g269kcal5.8g57.1g1.9g24g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)70g197kcal6.6g12.7g13.4g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g64g67kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk895g349kcal15.2g68g0.9g44.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17408g12072kcal1100.8g631.4g567.8g263.2g
Valittu annoskoko8704g6036kcal550.4g315.7g283.9g131.6g
Annoskoko puolitettuna4352g3018kcal275.2g157.9g142g65.8g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421