Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g851g545kcal29.8g1.7g212.8g0g
Sinappi (teollinen)341g438kcal15g48g20.4g0g
Viinietikka 638g132kcal0g3.2g0g0g
Sokeri 128g518kcal0g127.6g0g0g
Suola, annos 3g85g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 21g60kcal2.2g9g0.4g5.6g
Rypsiöljy 6640g58716kcal0g0g6639.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17408g120820kcal94g379g13746.6g11.2g
Valittu annoskoko8704g60410kcal47g189.5g6873.3g5.6g
Annoskoko puolitettuna4352g30205kcal23.5g94.8g3436.7g2.8g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804