Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g3307g12069kcal363.7g2182.4g152.1g145.5g
Vesi, vesijohtovesi 3052g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 127g95kcal16.7g1.4g0.5g8.8g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön610g4273kcal13.4g26.9g97.7g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g204g1831kcal0g0g203.5g0g
Suola, annos 3g31g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g1017g2594kcal185.2g473.1g78.3g164.8g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g51g5.1kcal0.8g0g0.1g43.2g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g305g1740kcal69.6g59.5g151.4g18.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17408g45215kcal1298.8g5486.6g1367.2g761.2g
Valittu annoskoko8704g22608kcal649.4g2743.3g683.6g380.6g
Annoskoko puolitettuna4352g11304kcal324.7g1371.7g341.8g190.3g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214