Omenapiirakka

-Murotaikina (pakaste)
-noin 2 rkl fariinisokeria
-4 omenaa (hapanta)
-noin 2 rkl margariinia
- pari kourallista neljänviljanhiutaleita
-kanelia

Sulata murotaikina ja painele se vuokaan pohjalle ja reunoille.

Lado päälle omenalohkot.

Ripottele omenien päälle kanelia.

Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja neljänviljanhiutaleet, "murusta" omenien päälle.

Ripottele vielä fariinisokeri päällimmäiseksi.

Paista 200-225 asteisen uunin keskitasolla n. 20min, tai kunnes taikinan reunat ovat kullanruskeita.

Ihan älyttömän hyvää! Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.

Tosi hyvää myös kylmänä.

Annosmäärä riippuu tietty annosten koosta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Peppi87

Peppi87 sanoi...

Helppo ja nopea. :)

maanantai 12.01.2009 klo 12:07

AineksetMääräEnergiaPHRK
Murotaikina Sunnuntai (Raisio), annos 400g3194g14693kcal191.6g1437.4g926.3g31.9g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g240g934kcal0.5g232.4g0g0g
Neljänviljan täysjyvähiutale Nalle 1dl (40g)799g2555kcal87.8g503.1g22.4g95.8g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen319g1278kcal22.4g6.4g127.8g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 4152g1602kcal6.6g338.8g3.7g62.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17408g42124kcal617.8g5036.2g2160.4g380g
Valittu annoskoko8704g21062kcal308.9g2518.1g1080.2g190g
Annoskoko puolitettuna4352g10531kcal154.5g1259.1g540.1g95g
Arvot/100g100g242kcal3.5g28.9g12.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96751