Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)2833g3940kcal314.4g11.3g294.6g0g
Sokeri 541g2195kcal0g540.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 579g1988kcal59g405.6g7g20.3g
Perunajauho 1dl=70g644g2157kcal0.6g527.9g0g0g
Leivinjauhe 52g91kcal2.7g19.5g0g0.3g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore129g32kcal0g11.6g0g0.1g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g3863g6180kcal278.1g618g270.4g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g64g186kcal0.8g36.1g0g25.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17408g33538kcal1311.2g4340.4g1144g93g
Valittu annoskoko8704g16769kcal655.6g2170.2g572g46.5g
Annoskoko puolitettuna4352g8385kcal327.8g1085.1g286g23.3g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179