Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen572g147kcal5.1g26.3g2.3g11.4g
Sipuli 192g58kcal2.4g9.2g0.4g3.3g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Tomaatti 2320g528kcal13g80g7g32.5g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha3000g3600kcal480g0g112.5g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g100g60kcal2.5g8.5g10.7g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17424g9440kcal1030g375.6g268.4g103.6g
Valittu annoskoko8712g4720kcal515g187.8g134.2g51.8g
Annoskoko puolitettuna4356g2360kcal257.5g93.9g67.1g25.9g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=244821