Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 4083g1195kcal38.4g183.7g16.3g77.6g
Sipuli (kuorittu)1201g324kcal15.6g57.6g2.4g20.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g901g252kcal5.4g53.6g1.8g22.5g
Persilja 30g8.2kcal0.4g0.3g0.1g2.4g
Minttu, tuore (-), annos 1g6g2.6kcal0.2g0.5g0g0.4g
Riisi tumma 721g2514kcal50.4g518.8g16.6g28.8g
Oliiviöljy 540g4779kcal0g0g540.4g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)1201g2462kcal180.1g30g180.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17424g23086kcal581.2g1690g1515.4g304.2g
Valittu annoskoko8712g11543kcal290.6g845g757.7g152.1g
Annoskoko puolitettuna4356g5772kcal145.3g422.5g378.9g76.1g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=390211