Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 147g210kcal18.4g0.4g15.1g0g
Sokeri 86g347kcal0g85.4g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g23g82kcal0.8g18.9g0.2g0.7g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g20g67kcal0g16.4g0g0.3g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 13g49kcal2.5g1.5g2.9g4.1g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA134g214kcal9.8g21.4g9.4g0g
Pandan tumma suklaa 150 g100g535kcal4.9g52.1g32.1g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl267g962kcal5.3g7.2g101.6g0g
Sokeri 40g163kcal0g40.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g33g13kcal0g3.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1744g5350kcal83.4g509.2g322.6g10.2g
Valittu annoskoko872g2675kcal41.7g254.6g161.3g5.1g
Annoskoko puolitettuna436g1337kcal20.9g127.3g80.7g2.6g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905