Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1470g2097kcal183.8g4.4g150.7g0g
Sokeri 855g3472kcal0g854.4g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g234g819kcal8.2g189.4g2.3g7g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g201g672kcal0.2g164.4g0.2g2.8g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 134g494kcal24.7g14.7g29g40.6g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA1336g2138kcal97.6g213.8g93.5g0g
Pandan tumma suklaa 150 g1002g5352kcal49.1g521.2g320.7g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl2673g9622kcal53.5g72.2g1015.7g0g
Sokeri 401g1627kcal0g400.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g80g321kcal0g79.4g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g334g134kcal0g33.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17440g53494kcal834.2g5095.6g3224.2g100.8g
Valittu annoskoko8720g26747kcal417.1g2547.8g1612.1g50.4g
Annoskoko puolitettuna4360g13374kcal208.6g1273.9g806.1g25.2g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905