Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g2000g6320kcal450g50g480g0g
Nauris 2640g724kcal26.4g110.9g7.9g50.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g1600g448kcal9.6g95.2g3.2g40g
Punajuuri 2000g768kcal20g138g4g50g
Oliiviöljy 320g2830kcal0g0g320g0g
Hunaja 160g529kcal0.8g129.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17440g23235kcal1013.6g1046.8g1630.2g280.4g
Valittu annoskoko8720g11618kcal506.8g523.4g815.1g140.2g
Annoskoko puolitettuna4360g5809kcal253.4g261.7g407.6g70.1g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877