Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 841g1666kcal22.1g6.5g163.1g56.3g
Voi 105g762kcal1.3g0.4g85.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 350g971kcal7g10.5g98.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1401g253kcal7.8g35g5.6g9.8g
Peruna, keskikokoinen 60g420g252kcal6.3g54.6g0.4g3.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g2102g589kcal12.6g125.1g4.2g52.5g
Vesi, vesijohtovesi 3503g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17444g8986kcal114.2g464.2g713.6g244.8g
Valittu annoskoko8722g4493kcal57.1g232.1g356.8g122.4g
Annoskoko puolitettuna4361g2247kcal28.6g116.1g178.4g61.2g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164