Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g428g257kcal6.4g55.6g0.4g3.9g
Voi 64g466kcal0.8g0.3g52.2g0g
Sipuli (kuorittu)43g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen171g57kcal5.6g8.4g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 64g212kcal1.3g1.9g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 83g286kcal8.5g58.4g1g2.9g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 17g19kcal1.4g2.8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1746g2614kcal49.2g259g152.6g15.8g
Valittu annoskoko873g1307kcal24.6g129.5g76.3g7.9g
Annoskoko puolitettuna437g654kcal12.3g64.8g38.2g4g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258