Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)150g525kcal21g83.9g10.3g16.5g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.4g51.1g0.9g2.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 21g63kcal1.8g11.4g0.4g2.9g
Flora margariini 60, annos 10g38g202kcal0.1g0.1g22.5g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 75g23kcal2.2g2.7g0.1g0g
Leivinjauhe 5.2g9kcal0.3g2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu45g57kcal4.9g0.1g4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.7g12kcal0.4g2.2g0.3g1g
Fariinisokeri75g304kcal0g74.9g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)150g97kcal4.8g7.2g5.2g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g45g64kcal5.6g0.1g4.6g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g38g108kcal0.4g21g0g15g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Raparperi 150g51kcal1g8.2g0.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1746g3577kcal99.8g541.6g96.8g80.2g
Valittu annoskoko873g1789kcal49.9g270.8g48.4g40.1g
Annoskoko puolitettuna437g894kcal25g135.4g24.2g20.1g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219