Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2132g3539kcal405.1g0g213.2g0g
Sipuli 586g177kcal7.3g28.1g1.2g10g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Porkkana 693g227kcal4.3g38.5g1.4g17.7g
Lehtiselleri 400g51kcal4.5g4.4g0.8g4g
Tomaattimurska 4264g1254kcal23.9g226g8.5g81g
Punaviini 640g451kcal2g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17472g11443kcal897.6g603.6g450.4g226.2g
Valittu annoskoko8736g5722kcal448.8g301.8g225.2g113.1g
Annoskoko puolitettuna4368g2861kcal224.4g150.9g112.6g56.6g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216