Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g2971g1397kcal92.1g118.9g59.4g0g
Siirappi 1248g3763kcal1.2g924.8g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 490g1491kcal42.9g271.6g9.3g68.1g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g579g2028kcal78.2g380.1g16.8g31.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1931g6627kcal196.8g1352g23.2g67.6g
Hiiva, 50g297g181kcal38.9g3.3g1.2g0g
Suola, annos 3g59g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)713g2703kcal83.4g549.1g15.7g102g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)446g1137kcal74g152g27.2g133.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17472g38651kcal1215g7503.6g305.6g806.6g
Valittu annoskoko8736g19326kcal607.5g3751.8g152.8g403.3g
Annoskoko puolitettuna4368g9663kcal303.8g1875.9g76.4g201.7g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183