Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g2004g6332kcal450.8g50.1g480.9g0g
Nauris 2645g725kcal26.4g111.1g7.9g50.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g1603g449kcal9.6g95.4g3.2g40.1g
Punajuuri 2004g769kcal20g138.3g4g50.1g
Oliiviöljy 321g2835kcal0g0g320.6g0g
Hunaja 160g530kcal0.8g129.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17472g23278kcal1015.2g1048.8g1633.2g281g
Valittu annoskoko8736g11639kcal507.6g524.4g816.6g140.5g
Annoskoko puolitettuna4368g5820kcal253.8g262.2g408.3g70.3g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877