Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 250g82kcal1.6g13.9g0.5g6.4g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)75g451kcal15.8g5g40.6g5.4g
Kookoshiutale 5.5g36kcal0.4g0.4g3.6g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 92g314kcal9.3g64.1g1.1g3.2g
Ruokosokeri93g380kcal0g93.2g0g0g
Kananmuna, keitetty 69g98kcal8.6g0.2g7.1g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki63g36kcal0.2g8.8g0.1g0.8g
Rypsiöljy 56g498kcal0g0g56.3g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.9g5.8kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g125g319kcal7.4g4g29.9g0g
Tomusokeri 1dl=60g38g150kcal0g37.6g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 1.3g4.9kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1750g4780kcal87.6g465.4g278.8g34.4g
Valittu annoskoko875g2390kcal43.8g232.7g139.4g17.2g
Annoskoko puolitettuna438g1195kcal21.9g116.4g69.7g8.6g
Arvot/100g100g273kcal5g26.6g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137