Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi240g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 24g18kcal3.1g0.3g0.1g1.7g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma7.2g23kcal0g5.3g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)192g614kcal26.5g111.4g6.1g24g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g384g1344kcal48.8g266.9g7.7g12.7g
Voi, 1 tl, 5 g24g175kcal0.2g0.2g19.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1752g4349kcal157.2g768.2g66.2g76.8g
Valittu annoskoko876g2175kcal78.6g384.1g33.1g38.4g
Annoskoko puolitettuna438g1087kcal39.3g192.1g16.6g19.2g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577