Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 361g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 24g73kcal0g17.9g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.2g4.3kcal0.5g0.5g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 265g806kcal23.2g146.8g5g36.8g
Vehnäjauho puolikarkea 157g537kcal16g109.6g1.9g5.5g
Auringonkukansiemen 60g358kcal13.9g7.6g29.8g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1752g3555kcal107.2g564.8g73.6g91.8g
Valittu annoskoko876g1778kcal53.6g282.4g36.8g45.9g
Annoskoko puolitettuna438g889kcal26.8g141.2g18.4g23g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525