Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow120g659kcal1.1g1.1g71.9g0g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.2g0.2g6.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 117g401kcal11.9g81.7g1.4g4.1g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 240g85kcal0.4g17g0.2g4.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.8g19kcal0g4.7g0g0g
Omenasose makeuttamaton 54g41kcal0.2g9.2g0.1g0.8g
Margariini, 60%, Rainbow60g329kcal0.5g0.5g35.9g0g
Sokeri 102g413kcal0g101.7g0g0g
Ruishiutale 108g319kcal9.4g56g2.7g15g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1752g4739kcal64g548.8g238g49.4g
Valittu annoskoko876g2370kcal32g274.4g119g24.7g
Annoskoko puolitettuna438g1185kcal16g137.2g59.5g12.4g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324