Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green667g2167kcal160g326.7g6.7g80g
Peruna, vanha, kuorittu 2000g1523kcal37.6g310g4g20g
Porkkana 867g283kcal5.4g48.2g1.7g22.1g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g3333g1167kcal53.3g230g3.3g46.7g
Valkosipuli 133g144kcal10.5g21.7g0.8g2.8g
Oliiviöljy 93g825kcal0g0g93.3g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g667g2453kcal174.7g394.7g16.7g58g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17520g17125kcal883g2662.6g253g459.2g
Valittu annoskoko8760g8562kcal441.5g1331.3g126.5g229.6g
Annoskoko puolitettuna4380g4281kcal220.8g665.7g63.3g114.8g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=163313