Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g962g5774kcal202.1g63.5g519.7g0g
Sokeri 962g3906kcal0g961.4g0g0g
Voisarvi croissant 962g3492kcal76.8g381.6g179.5g21.1g
Kananmuna kuoreton 294g420kcal36.8g0.9g30.1g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 107g305kcal16.6g0.2g26.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 962g3302kcal98.1g673.6g11.5g33.7g
Leivinjauhe 54g94kcal2.8g20.2g0g0.3g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g27g83kcal2.9g16g1.9g7.5g
Raparperi 3208g1080kcal22.1g176.4g3.2g44.9g
Sokeri 348g1411kcal0g347.2g0g0g
Fariinisokeri561g2279kcal0g560.8g0g0g
Vesi160g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton160g34kcal0.5g2.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17536g44358kcal917.4g6408.8g1545.2g215.4g
Valittu annoskoko8768g22179kcal458.7g3204.4g772.6g107.7g
Annoskoko puolitettuna4384g11090kcal229.4g1602.2g386.3g53.9g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759