Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g170g102kcal2.6g22.2g0.2g1.5g
Lanttu 98g28kcal1g4.5g0.3g1.8g
Sipuli (kuorittu)37g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Oivariini, juokseva, rasvaseos12g87kcal0.1g0.1g9.6g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Vesi322g0kcal0g0g0g0g
Made 135g92kcal21.2g0g0.7g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)64g103kcal1.7g1.7g9.6g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton21g33kcal1.6g0.8g2.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1755g917kcal57.4g62.6g46.4g7.8g
Valittu annoskoko878g458kcal28.7g31.3g23.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna439g229kcal14.4g15.7g11.6g2g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108293