Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 219g84kcal2.2g15.1g0.4g5.5g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Juuriselleri 131g41kcal1.6g6g0.3g4.1g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka88g10kcal1g1g0.2g0.9g
Porkkana 175g57kcal1.1g9.7g0.4g4.5g
Peruna, keskikokoinen 60g131g79kcal2g17.1g0.1g1.2g
Valkosipuli 22g24kcal1.7g3.6g0.1g0.5g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g8.8g12kcal0.3g1.8g0.5g1.2g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 8.8g77kcal0g0g8.8g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g4.4g4.2kcal0g0.8g0g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1758g827kcal22.2g119.2g22g39.2g
Valittu annoskoko879g414kcal11.1g59.6g11g19.6g
Annoskoko puolitettuna439g207kcal5.6g29.8g5.5g9.8g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267947