Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1320g1883kcal165g4g135.3g0g
Sokeri 1700g6900kcal0g1698.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1560g5353kcal159g1092g18.7g54.6g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Taloussuklaa, Fazer1200g6180kcal46.8g672g360g63.6g
Voi 1200g8705kcal14.3g4.8g975.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 800g2641kcal16g24g280g0g
Voi 60% rasvaa 160g872kcal1.4g0.8g97.6g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen800g1440kcal3.2g344g1.6g18.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17560g68088kcal815.6g7710g3737.6g273.6g
Valittu annoskoko8780g34044kcal407.8g3855g1868.8g136.8g
Annoskoko puolitettuna4390g17022kcal203.9g1927.5g934.4g68.4g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814