Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)150g27kcal2.7g2.7g0.5g3g
Sipuli 39g12kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Porkkana 60g20kcal0.4g3.3g0.1g1.5g
Peruna, vanha, kuorittu 60g46kcal1.1g9.3g0.1g0.6g
Parsakaali brokkoli 60g21kcal2.8g1.2g0.2g1.5g
Tomaattisose tomaattipyree 21g16kcal0.9g2.7g0g0.2g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g6g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Selleri, annos 50g30g4.2kcal0.3g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1758g298kcal17.8g45g2g15.2g
Valittu annoskoko879g149kcal8.9g22.5g1g7.6g
Annoskoko puolitettuna440g74kcal4.5g11.3g0.5g3.8g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211958