Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl5.6g14kcal0.7g0.1g1.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g73g21kcal0.4g4.3g0.1g1.8g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Selleri, annos 50g1.9g0.3kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 23g14kcal0.1g2.7g0.1g1g
Kiinankaali 56g11kcal0.9g1.3g0.2g0.5g
Peruna, keskikokoinen 60g157g95kcal2.4g20.5g0.2g1.4g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g131g289kcal14.4g2.6g24.9g0.1g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%38g41kcal1g1g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1758g980kcal40.2g67g60.8g10.2g
Valittu annoskoko879g490kcal20.1g33.5g30.4g5.1g
Annoskoko puolitettuna440g245kcal10.1g16.8g15.2g2.6g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501