Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 6400g1540kcal115.8g140.8g19.2g147.2g
Oliiviöljy 216g1910kcal0g0g216g0g
Tonnikala öljyssä 1480g2809kcal401.4g0g133.2g0g
Valkosipuli 96g104kcal7.6g15.6g0.6g2g
Sitruunamehu, laimentamaton240g50kcal0.7g3.8g0g0.2g
Vesi360g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17584g12826kcal1051g320.4g738g298.8g
Valittu annoskoko8792g6413kcal525.5g160.2g369g149.4g
Annoskoko puolitettuna4396g3207kcal262.8g80.1g184.5g74.7g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083