Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1024g4156kcal0g1023g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 784g2690kcal79.9g548.8g9.4g27.4g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%1600g960kcal51.2g113.6g32g0g
Kananmuna kuoreton 1760g2511kcal220g5.3g180.4g0g
Korppujauho 600g2197kcal62.9g449.4g6.2g31.8g
Manteli 560g3449kcal134.7g37g302.4g40.3g
Leivinjauhe 80g141kcal4.2g30.2g0g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Kardemumma, annos 2g32g100kcal3.5g21.8g2.2g9g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen1600g2880kcal6.4g688g3.2g36.8g
Sokerivesikuorrutus 720g2461kcal0g605.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17584g43345kcal1125.6g7109g1071.6g291.4g
Valittu annoskoko8792g21672kcal562.8g3554.5g535.8g145.7g
Annoskoko puolitettuna4396g10836kcal281.4g1777.3g267.9g72.9g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663