Kesäkurpitsa-jogurttileipä

1 kesäkurpitsa (n.250 g)
25 g hiivaa
4 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
n. 11-12 dl vehnäjauhoja

Ohje:
Raasta kesäkurpitsa karkealla raastinterällä.

Murenna hiiva astiaan ja lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.

Kaada jogurtti hiivan sekaa ja sekoita.

Lisää kesäkurpitsa.

Lisää joukkoon öljy, sokeri, suola, oregano ja suurin osa jauhoista.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla nin 40 minuuttia.

Vaivaa taikina ja jaa se kahteen leipään.

Anna kohota 30 minuuttia.

Säädä uuni 250 asteeseen.

Paista leipiä uunin alaosassa noin 5 minuuttia.

Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista leipiä vielä 20 minuuttia.

Anna jäähtyä ritilällä ilman liinaa.

Valmis painaa noin 1063 grammaa.

Raaka-aineet 1408 g.

Valmiin ja raa'an suhde 1,32.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 14g2.5kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Hiiva 1.6g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Jogurtti, bulgarian, rasvaa 3,9%, ei lisätty d-vitamiinia 25g16kcal0.7g0.8g1g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g0.9g8.2kcal0g0g0.9g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g45g161kcal5.8g31.3g0.9g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana176g386kcal13.6g66.6g5.8g3.8g
Valittu annoskoko88g193kcal6.8g33.3g2.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna44g96kcal3.4g16.7g1.5g1g
Arvot/100g100g219kcal7.7g37.8g3.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=91451