Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha25g41kcal4.7g0g2.5g0g
Sipuli 6.2g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Täysjyväriisi 11g36kcal0.6g7.6g0.1g0.8g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.6g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 13g13kcal0.4g2.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana176g219kcal11.8g20.4g9g2.6g
Valittu annoskoko88g110kcal5.9g10.2g4.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna44g55kcal3g5.1g2.3g0.7g
Arvot/100g100g125kcal6.7g11.6g5.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316