Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp19g83kcal1.5g8.2g5g0.8g
Kohupiim (Tere)19g15kcal3g0.7g0g0g
Hapukoor (Tere)1.4g1.7kcal0g0.1g0.1g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g5.6g7.8kcal0.7g0g0.6g0g
Maissitärkkelys 0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Sokeri 0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Kermavaahto, valio4.7g14kcal0.1g0.3g1.4g0g
Mustikka, Pakkasmarja35g12kcal0.2g2.2g0.2g1.2g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana176g282kcal11g26.4g14.6g4g
Valittu annoskoko88g141kcal5.5g13.2g7.3g2g
Annoskoko puolitettuna44g71kcal2.8g6.6g3.7g1g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709