Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14.1g0.2g0.7g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g18g21kcal0.6g0.8g1.7g0g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g22g14kcal2.4g0.9g0.1g0g
Sokeri 8.7g36kcal0g8.7g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 8.7g4kcal0.3g0.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana177g323kcal13g51.8g6.2g1.4g
Valittu annoskoko88g162kcal6.5g25.9g3.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna44g81kcal3.3g13g1.6g0.4g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.3g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908