Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali32g6.7kcal0.4g1.1g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli (käsittelemätön)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g25g43kcal5g0g2.5g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen1.3g5kcal0.1g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana177g118kcal11.4g4g6.2g2.2g
Valittu annoskoko89g59kcal5.7g2g3.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna44g30kcal2.9g1g1.6g0.6g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241