Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g9g18kcal0.2g0.4g1.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)1.1g3.4kcal0.1g0.1g0.3g0g
Tomaattipyree, Pirkka5g4.1kcal0.2g1g0.1g0.1g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 3.1g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Valkoviini makea 7.5g7.3kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 25g55kcal4.4g0g4.3g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 8.8g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lehtiselleri 1.9g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Voi 1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana177g231kcal10.4g5.8g17.8g0.8g
Valittu annoskoko89g115kcal5.2g2.9g8.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna44g58kcal2.6g1.5g4.5g0.2g
Arvot/100g100g130kcal5.9g3.3g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165