Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl42g142kcal0.8g1.2g14.6g0g
Sokeri 4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja21g33kcal1.5g3.3g1.5g0g
Lakka21g8.7kcal0.3g1.6g0.1g0.8g
Liivate 1g3.6kcal0.9g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana177g410kcal7g21g32.4g1.6g
Valittu annoskoko89g205kcal3.5g10.5g16.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna44g103kcal1.8g5.3g8.1g0.4g
Arvot/100g100g232kcal4g11.9g18.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843