Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green11g36kcal2.6g5.4g0.1g1.3g
Sipuli 4.8g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Paprika vihreä 7.4g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 18g5.2kcal0.1g0.9g0g0.3g
Soijakastike 0.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g1.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana178g120kcal5.8g15.4g2.8g3.6g
Valittu annoskoko89g60kcal2.9g7.7g1.4g1.8g
Annoskoko puolitettuna44g30kcal1.5g3.9g0.7g0.9g
Arvot/100g100g68kcal3.3g8.7g1.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363614