Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 10g42kcal0g10.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.9g27kcal0.8g5.5g0.1g0.3g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%16g10kcal0.5g1.1g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 18g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Korppujauho 6.1g22kcal0.6g4.5g0.1g0.3g
Manteli 5.7g35kcal1.4g0.4g3.1g0.4g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kardemumma, annos 2g0.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen16g29kcal0.1g7g0g0.4g
Sokerivesikuorrutus 7.3g25kcal0g6.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana178g438kcal11.2g71.6g10.8g3g
Valittu annoskoko89g219kcal5.6g35.8g5.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna45g110kcal2.8g17.9g2.7g0.8g
Arvot/100g100g246kcal6.3g40.2g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663