Paremmat sämpylät

Vesi(-maitoseos) lämpimäksi.

Kuiva-aineet: osa jauhoista + kuivahiiva sekaisin.

Heitä sekaan hiutaleet.

Ota vesi, sekoita siihen öljy, ripaus suolaa oman maun mukaan (lisäksi esim.

valkosipuli-maustetta tms) Lisää sekaan myös soijarouhe.

Sitten vatkataan sekaan jauho, hiiva, hiutale-seos.

Lisätään vielä jauhoja niin että taikina on sopiva eli irtoaa kulhon reunoista.

Anna kohota liinan alla väh. vartti.

Leivo sämpylät oman maun mukaan ja lykkää uuniin 225asteeseen.

Sämpylöiden koosta riippuen paistoaika 10-15min.

Täytettä päälle ja ääntä kohti.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Riikka252
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g322g997kcal54.7g173.7g9.3g41.8g
Oliiviöljy (Euroshopper)50g410kcal0g0g45.5g0g
Kuivahiiva, annos 11g7.9g28kcal3.5g3.1g0.5g0g
Kaurahiutale 50g187kcal7.3g28.5g3.7g5g
Soijarouhe, tumma, 30g21g69kcal10.7g6.4g0.1g1.2g
Vesi286g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen143g47kcal4.7g7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1760g3478kcal161.8g437.4g118.2g96g
Valittu annoskoko880g1739kcal80.9g218.7g59.1g48g
Annoskoko puolitettuna440g870kcal40.5g109.4g29.6g24g
Arvot/100g100g198kcal9.2g24.9g6.7g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=327295