Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 225g86kcal2.3g15.5g0.5g5.6g
Nauris 113g31kcal1.1g4.7g0.3g2.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Rypsiöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 75g208kcal1.5g2.3g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1761g1073kcal12.6g53.6g85.8g18g
Valittu annoskoko881g537kcal6.3g26.8g42.9g9g
Annoskoko puolitettuna440g268kcal3.2g13.4g21.5g4.5g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683