Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g281g253kcal16.9g42.2g0.3g0g
Paprika vihreä 77g16kcal0.7g1.9g0.2g1.5g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Chili paprika punainen23g9kcal0.4g2g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska281g84kcal3.9g18.3g1.4g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g6.8g15kcal0.9g1.5g0.6g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g113g441kcal29.2g0.2g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1764g1710kcal108.2g144.4g77.6g6.4g
Valittu annoskoko882g855kcal54.1g72.2g38.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna441g427kcal27.1g36.1g19.4g1.6g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908