Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 182g62kcal5.6g8.9g0.2g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Sokeri 48g197kcal0g48.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 328g1126kcal33.4g229.7g3.9g11.5g
Margariini 80 % laktoositon 39g275kcal0.3g0g31g0g
Kananmuna kuoreton 27g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 133g1171kcal0.8g0.5g131.8g0g
Sokeri 109g442kcal0g108.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1764g6645kcal91g793.4g339.4g25.2g
Valittu annoskoko882g3323kcal45.5g396.7g169.7g12.6g
Annoskoko puolitettuna441g1661kcal22.8g198.4g84.9g6.3g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853