Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3807g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g381g232kcal49.9g4.2g1.5g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen305g868kcal91.4g6.1g51.8g93.2g
Forest honey (Marlene), annos 5g152g431kcal0.6g106.6g0.2g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g152g815kcal25.9g56.3g56.3g42.6g
Rypsiöljy rainbow381g3426kcal0g0g380.7g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g3198g10553kcal383.7g2110.5g76.7g262.2g
Suola, annos 3g76g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g381g990kcal114.2g7.6g57.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17664g34629kcal1331.4g4582.6g1248.6g796g
Valittu annoskoko8832g17315kcal665.7g2291.3g624.3g398g
Annoskoko puolitettuna4416g8657kcal332.9g1145.7g312.2g199g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421