Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa1032g6240kcal88.7g196g562.2g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g1289g7414kcal82.5g451.3g586.7g119.9g
Voi 2579g18706kcal30.7g10.3g2096.5g0g
Kananmuna kuoreton 3546g5058kcal443.2g10.6g363.4g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g258g1547kcal54.2g17g139.2g0g
Hermesetas -neste129g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17664g77930kcal1398.6g1370.4g7496g239.8g
Valittu annoskoko8832g38965kcal699.3g685.2g3748g119.9g
Annoskoko puolitettuna4416g19483kcal349.7g342.6g1874g60g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787