Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)3001g960kcal99g135g0g0g
Suola, annos 3g68g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma900g2881kcal0.9g666.1g0g0g
Hiiva 225g168kcal29.5g2.5g0.9g15.5g
Vehnäjauho, sunnuntai1950g6826kcal234g1384.7g41g58.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)900g3412kcal105.3g693.1g19.8g128.7g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g900g1260kcal126g126g30.6g432.1g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g900g2746kcal87.3g551.8g18g130.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17688g36504kcal1364g7118.4g220.6g1530.6g
Valittu annoskoko8844g18252kcal682g3559.2g110.3g765.3g
Annoskoko puolitettuna4422g9126kcal341g1779.6g55.2g382.7g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.2g1.2g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105153